Közélet

2015.09.17. 13:16

Ajándékot kapott télre egy nagycsalád

Tavaly Csengődön, most Akasztón kapott egy nehéz sorban élő család olyan korszerű cserépkályhát, amely segítségével a téli fűtés megoldható.

Barta Zsolt

A Magyar Vöröskereszt országszerte 18 hordozható cserépkályhát oszt ki ezekben a napokban, melyből Bács-Kiskunba is jut egy. Az ajándékban olyan hátrányos helyzetű nagycsaládosok, gyermeküket egyedül nevelő szülők és olyan idős emberek részesülnek, akik számára rossz anyagi körülményeik miatt kihívást jelent a téli fűtésszezon átvészelése. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete egy akasztói családnak segített. A faluban a három gyermekkel özvegyen maradt Csuti Zita kapta a kályhát, melyet Apagyi Zsolt a MAT Kerámia Kft. igazgatója, Horváth László a Vöröskereszt megyei igazgatója és Sutus Etelka, az országos szervezet kiskőrösi vezetője adta át.

Az adományozások több helyszínén az önkormányzat tűzifa programmal támogatja a kályhaadományban részesülő családokat. A kályha beüzemelését mindenhol az akció főtámogatója és egy kályhásmester segítette. Suhajda Antal Akasztó polgármestere lapunknak elmondta, hogy szeptember végéig nyújtják be a szociális tűzifa igényüket a kormányhoz. Az idén, akár csak tavaly 210 erdei köbméternyi fára jogosult a falu. 2014-ben is ennyit igényeltek, de ennek csak a fele érkezett meg. Minden rászoruló 7-8 mázsa fát kapott karácsony környékén. Ebből jut az özvegy családjának is.

Címkék#Akasztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!