Közélet

2015.08.08. 17:56

Katonák gyerekei táboroztak a bázison

A településen töltöttek egy vidám napot a budapesti központú MH Anyagellátó Raktárbázis alárendelt objektumaiban dolgozók gyermekei.

Galambos Sándor

Mátyásföldről, Táborfalváról és Pusztavacsról mintegy százan érkeztek, valamennyien az adott helyőrségekben szervezett honvédelmi táborok lakói. Közülük a legkisebbek még oviba járnak, a többségük általános iskolás, de elkísérték őket a táborvezetők munkáját segítő középiskolás diákok is. 

A házigazda hetényegyházi bázis parancsnoka, Bugyi András alezredes és munkatársai sportversenyeket és ügyességi játékokat szerveztek az ifjú vendégeknek. A „csapatépítő nap” sorversennyel kezdődött, majd focival, kidobós játékkal és kézigránátdobással folytatódott. Akik pedig belefáradtak a rohangálásba, „repülhettek” pár kört a Zrínyi Média szimulátorán, lőhettek lézerpuskával vagy a játékkuckókban próbálhatták ki az ügyességüket.
A sportversenyeknek természetesen tétje is volt: a sorverseny győztese és a kispályás bajnok focicsapat egy-egy vándorkupával térhetett haza. A most első alkalommal kiosztott trófeákat azonban nem kellett messzire szállítani, ugyanis mindkét versenyt a Hovány-Pap Melinda hadnagy vezette hazai gárda nyerte.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik