Közélet

2015.04.06. 21:45

Figyelmet és szép szavakat kapott a kulturális intézmény

Dicsérő szavakat zsebelhetett be a bajai Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Kubatovics Tamás

Noha a városatyák elé került dokumentumban nem az intézmény szakmai munkájának értékeléséről volt szó, Zalavári László igazgató mégis pozitív észrevételekkel gyarapodva térhetett vissza kollégáihoz.
A szaktárca által előírt szakértői vizsgálat megállapításai alapján az intézmény alapdokumentumainak pontosításáról döntöttek a képviselők, amikor Dancsa Bálint tanácsnok a februári ellenőrzés szakmai megállapításait idézve sorolta az intézmény munkájával kapcsolatos kedvező tapasztalatokat.

A külső vizsgálódás szerint a könyvtár és művelődési központ gazdag programkínálatot biztosít a város és a környék számára, tavaly a rendezvények száma meghaladta a 300-at, közösségépítő tevékenysége, műfaji sokszínűsége, a klubok segítése egyaránt figyelemre méltó. Hozzá csatlakozva Hajdú Miklós arra is felhívta a figyelmet, hogy az épület állagmegóvására, a sokak által használt bútorzatra, annak megújítására indokolt lenne nagyobb figyelmet – azaz pénzt – fordítani.

  

Ezek is érdekelhetik