Közélet

2014.09.19. 20:54

Önismeret játékosan

Kezdetét vette a rendhagyó osztályfőnöki óra sorozat a kecskeméti HELPI Ifjúsági Iroda jóvoltából Kecskemét középiskoláiban. Az első állomás tegnap a Bolyai János Gimnázium volt.

Sebestyén Hajnalka

A program ezúttal is több alprogrammal vált teljessé. Borda Balázs és Szappanos Sára hasznos információkkal és játékos önfejlesztő programokkal várta a fiatalokat, akik minden óraközi szünetben nagy számban érdeklődtek az aulában felállított standnál. Szó esett a pályaválasztásról, Erasmus programokról, csapatépítésről, a munka világáról. A HELPI berkein belül működő Eleven Közösségi Tér pedig bemutatta az Eleven Kollégiumot, mely egy új kezdeményezés. Célja, hogy a fiatalokat hozzásegítse önálló döntések meghozatalához, szociális kompetenciájuk fejlesztéséhez, valamint lehetőséget biztosítanak számukra, hogy bekapcsolódhassanak a kreatív alkotó tevékenységekbe. Minden szolgáltatás ingyenes. Az Eleven tankör, az IKSZ klub és az önkéntes csoport már működik, hamarosan azonban beindítják az Eleven játékos önismereti csoportot. A tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok nyitottak a fejlesztő foglalkozások iránt, ezért erősítenék ezt a vonalat.

A HELPI-sek új színt is vittek a kitelepülésbe. A rendhagyó osztályfőnöki óra idén először kiegészült a Kék-Vonal Klubház ingyenes programjainak bemutatkozásával. A bolyaisok megismerhették a természettudományos szakkörök kínálatát, a kézműves foglalkozásait, valamint a Csapó 116 és a Hang-Szín-Ház foglalkozásokat.

Az egész délelőttön átívelő program részeként természetesen jutott idő közösségi fejlesztő játékokra is.

Ezek is érdekelhetik