Közélet

2014.09.13. 21:53

Komoly gondokat okoz a rengeteg eső

Egyre több gondot okoz a napok óta tartó csapadékos időjárás, melynek során az országban már több helyen is a szeptember havi átlagot elérő, vagy azt meghaladó mennyiségű eső hullott.

baon.hu

Az elmúlt 3 napban főként a Dunántúl déli felén és helyenként a főváros környékén hullott 60 mm-t is meghaladó mennyiségű csapadék.
A rengeteg eső következtében sok helyen telítetté váltak a talajok, így az intenzív csapadékot sok helyen már nem tudja elnyelni a föld, hanem hasznosítatlanul lefolyik, és nem okoz mást, mint áradásokat.
A legsúlyosabb helyzet Zala megyében alakult ki, ahol szombat reggelre több utat is elöntött az éjszakai esőzések miatt kialakult áradás. Letenyénél az M7-es autópálya és az M70-es autóút leállósávjait is elérte az ár. Rédics egyes területen például egy méter magasan áll a víz, itt az áradás személygépkocsikat is magával sodort, szerencsére azonban személyi sérülés nem történt - adta hírül az időkép.hu.

Áradnak a térségben a folyók, patakok is. Szombat hajnalban a Murán elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe, a Principális-csatorna vízszintje is tovább emelkedett négy kilométer hosszan lezárva a 74-es főutat Nagykanizsánál.
Lentiben mintegy 120 embert telepítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai, miután a lendvadedesi víztározóból átbukott a víz, és elöntötte a város egy részét.

Letenyén hajnal 4 órakor egy óriási felhőszakadás miatt kiöntött a városon átfolyó Béci patak. A hömpölygő víz nagyon sok kertet elárasztott, több házat is körülvett. Az egyik patakhidat elvitte a víz, a játszótér teljesen vízben áll.

Ezek is érdekelhetik