Közélet

2014.08.25. 11:45

Partnertelepülési jubileumot is ünnepeltek

Nemcsak az államalapítást, és az új kenyeret ünnepelték szerdán a városban, hanem partnertelepülési kapcsolatokat is, és kitüntetéseket is átadtak.

Szentirmay Tamás

Huszonöt évvel ezelőtt a németországi Lübbeckével, húsz évvel ezelőtt pedig az erdélyi Gyimesfelsőlokkal létesített partnertelepülési kapcsolatot Tiszakécske. Az augusztus 20-i ünnepség alkalmával a jubileumokat is megünnepelték, de kitüntető díjakat is átadták. Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott emlékezett államalapító Szent Istvánra. A korábban tizenhat évig városvezetőként dolgozó politikus a két testvértelepülési kapcsolatokról is szólt. Eckhard Witte Lübbecke és Timár Zsombor-László Gyimesfelsőlok polgármesterei is köszönetet mondtak az elmúlt évekért, hogy a negyed század és a két évtized alatt segíteni tudták egymást.

A kulturális műsorral egybekötött ünnepségen dr. Polyák József Tiszakécske Város Díszpolgára címét adott át Enst Ober-Entgelneier nyugalmazott lübbeckei köztisztviselőnek, a két település sportkapcsolatának ápolása miatt. Ő az első külföldi, aki díszpolgári kitüntetést kapott,a Tisza-menti kisvárosban.

Tiszakécske Város Sport Díját Kiss Diána karatéka, Tiszakécske Város Egészségügyi és Szociális díját a Napfény Egészségvédő Egyesület, Tiszakécske Város Közművelődési Díjat a Tisza-Folk Alapítvány, Tiszakécske Város Közoktatási díját a Móricz Zsigmond Gimnázium pedagógusai, Tiszakécske Város Művészeti díját a Móricz Oktatási Intézmény Alapfokú Művészeti Iskolája, Tiszakécske Városért Díjat pedig Poóra András Gyimesfelsőlok nyugalmazott jegyzője kapta. Timár Zsombor-László, díszpolgári címet adományozott Tóth Dezsőnek, aki húsz évvel ezelőtt polgármesterként írta alá a testvértelepülési megállapodást. A gyimesfelsőfoki településvezetőtől Balla Sándor kitüntető oklevelet vehetett át. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Augusztus 20-tól Lübbeckében egy tér viseli Tiszakécske nevét
[/caption]

Eckhard Witte bejelentette, hogy augusztus 20-tól Lübbeckében egy tér viseli Tiszakécske nevét. Egy ilyen névtáblát át is adott Kovács Ernőnek.
Az ünnepség alkalmával a megyei kormánymegbízott csapatzászlót adományozott a Tiszakécskei Önkormányzati Tűzoltóságnak, melyet Eszes Béla parancsnok vett át. Az új kenyeret Nagy Attila, a kecskeméti Piarista Gimnázium igazgatója és Hegdűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese szentelte és áldotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!