Közélet

2014.07.08. 15:04

Váltás a főügyész-helyettesi tisztségben

Ügyészi munkakörbe helyezte át Polt Péter legfőbb ügyész Szemők Szilárd eddigi megyei főügyész-helyettest.

H. I.

Úgy tudjuk, a döntés sokakat meglepett mind az ügyészségen, mind a bíróságon. Az okokról először a megyei főügyészségtől kértünk nyilatkozatot, de ott közölték: személyügyi kérdésekben nem jogosultak tájékoztatást adni, „az ezzel kapcsolatos kommunikáció a Legfőbb Ügyészség hatáskörébe tartozik”. Megkerestük ezután a Legfőbb Ügyészséget, sokkal többet azonban nem tudtunk meg.

- Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – a vonatkozó jogszabályi felhatalmazás alapján – július 2-tól napjától dr. Szemők Szilárd József főügyész-helyettest a szolgálati helyén, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen áthelyezte főügyészségi ügyészi munkakörbe, egyidejűleg megbízta a Közigazgatási Jogi Csoport csoportvezető ügyészi feladatainak ellátásával. A legfőbb ügyész ugyancsak július 2-ától dr. Nacsa Klára Mária főügyészségi csoportvezető ügyészt megbízta a Bács-Kiskun megyei közjogi főügyész-helyettesi feladatok ellátásával - közölte dr. Fazekas Géza sajtószóvivő.
Dr. Szemők Szilárd idén rangos állami kitüntetést kapott: március 15-e alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!