Közélet

2014.07.30. 18:14

Tönkretették az utat?

Útépítésből „útrombolás” lett Kecskeméten.

Zsámbóki Dóra

Szerkesztőségünket egy olvasónk kereste meg azzal, hogy a Lajosmizse és Kecskemét határán lévő tanyájához vezető földutat teljesen tönkretették a Kecskemét északi elkerülő építését végző munkagépek. Mint levelében írta, az elkerülőhöz földet hordó munkagépek június 23-án járhatatlanná tették a talfájai dűlőt. A tanyáján vendégeskedő külföldi barátainak lakóautója meg is hibásodott a járhatatlanná vált út miatt, elmondása szerint többszázezer forintos kár keletkezett a járműben. A felesége, és mindenki, aki a környéken nem terepjáróval közlekedett, aznap „csak” elakadt az úton. Olvasónkat annyira bosszantotta a kialakult helyzet, hogy saját költségén elgrédereztette az utat, hogy ők és a környéken élők tudjanak rajta közlekedni.

Az út állapotával kapcsolatban megkerestük az északi elkerülő kivitelezését végző Duna Aszfalt Kft.-t. Lehel Zoltán, a cég szóvivője kérdésünkre elmondta: teherautóik naponta 1000-1500 köbméter anyagot szállítanak az építkezéshez. Mint megtudtuk, a szerződés értelmében a Duna Aszfaltnak kötelessége kijavítani a munkálatokból fakadó úthibákat. Lehel Zoltán elmondása szerint naponta, vagy ha az időjárás úgy kívánja, naponta akár többször is gréderezik, tömörítik az utat, emellett nagy mennyiségű szórt útalapot is beépítettek a dűlőbe, hogy ezzel is erősítsék azt. A szóvivő azt is elárulta, hogy bármilyen kárigénnyel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez (NIF), mint megrendelőhöz kell fordulni. Amennyiben a NIF a kárigényt jogosnak találja, a Duna Aszfalt Kft.-hez irányítja a károsultat. Kárigénnyel egyébként eddig még senki nem fordult a Duna Aszfalthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!