Közélet

2014.07.16. 17:39

Ifjúsági kalandfilmet forgatnak

Több helyszínen is forgatják a településen azt az ifjúsági kalandfilmet, amit majd decemberben láthatnak a nézők.

Szentirmay Tamás

Tavasszal óvodás és iskolás gyerekek, valamint színjátszó felnőttek közreműködésével rajzfilmek készültek a művelődési ház szervezésében. A nagy sikert aratott kezdeményezés után a Magna Produkciós Iroda és a Petőfi Sándor Művelődési Ház most egy merőben új és jóval nagyobb léptékű vállalkozásba fogott. 

– Ez nagyon jó móka lesz! – mondták azok a gyerekek, akik az Órákon át munka címmel készülő ifjúsági kalandfilm főszerepeit játsszák. Egy hete tart már a forgatás lakiteleki helyszíneken. A feszes tempó miatt a gyerekek alaposan elfáradnak a nap végére, ugyanis a forgatás során egyes jeleneteket többször is meg kell ismételni. A film történetének alapötlete még az elmúlt év végén fogalmazódott meg, a kész forgatókönyv áprilisban készült el. Az ifjú szereplőket kiválasztásuk után helyzetgyakorlatokkal, olvasópróbával készítették fel a felvételekre.

– Nagyon jó a csapat. Egy emberként dolgoznak azon, hogy sikerüljön megvalósítani a filmet. A gyerekekkel gyorsan megtaláltuk a közös hangot, számíthatunk rájuk, érzik a munka felelősségét. Mi, felnőttek a technikai hátteret, a történetet, a karaktereket, a logisztikát és a filmezés szeretetét tesszük hozzá az ő teljesítményükhöz. Az elmúlt napokban rengeteget dolgoztunk és ez így lesz még július végéig. Az eddig felvett nyersanyaggal elégedett vagyok  – mondta Belicza András, aki a forgatókönyvet írta és a filmet rendezi.

A főbb szerepeket Tóth Réka, Belicza Panna, Honti Regő, Belicza Zsolt, Sallai Zsóka, Szabados Zoltán és Harmatos Molnár Tamás játsszák. A filmet a közönség a tervek szerint decemberben láthatja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!