Közélet

2014.07.21. 10:05

Csak ketten jelentkeztek a lakiteleki kátyúzásra

Rossz állapotban vannak a nagyközség szilárd burkolatú útjai. Óriási lyukak keletkeztek tél óta az utcákon. Az önkormányzat egyelőre nem tud mit kezdeni a közlekedést akadályozó helyzettel.

PN

Évek óta csak foltozzák a régebben elkészült szilárd burkolatú utcákat Lakiteleken. Minden tél után óriási lyukak keletkeznek rajtuk, de az önkormányzatnak csak foldozásra van pénze. Az elmúlt években saját erőből és saját kivitelezéssel már a nyár elején hozzákezdtek a közlekedést akadályozó gödrök eltüntetéshez, most azonban még nem történt semmi sem. A településen élők egyre türelmetlenebbek. Akadnak olyanok is, akik azt mondják, hogy mindegy, hogy mivel, de valamivel töltsék már fel, az autók számára veszélyes lyukakat.

– Pályázatot írtunk ki a kátyúzás megvalósítására – mondta Felföldi Zoltán polgármester. – Olyan férfiak segítségére számítottunk volna, akiknek nincs munkájuk. A kátyúzással jó néhány hétig tudtak volna dolgozni. Összesen ketten jelentkeztek, de közülük az egyik orvosilag alkalmatlan volt a munkára, egy emberrel pedig nem lehet nekilátni a munkának.

Természetesen a szakmai irányítást is az önkormányzat biztosította volna. Tudjuk mi is, hogy a jelenlegi helyzeten változtatni kell, ezért most már nem önerőből, hanem egy ezzel foglalkozó céggel szeretnénk a kátyúzást megvalósítani. Beszéltünk is egy tiszakécskei céggel, akik csak augusztus hónapban tudnák elkezdeni a munkát. Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi helyzet veszélyes, főleg azoknak a gépjárművezetőknek, akik nem ismerik az utcákat és nem tudják, hogy hol vannak a kátyúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!