Közélet

2014.04.15. 18:40

Virágfesztivál anyám tyúkja paprikással

Május elsején szokás szerint virágfesztivállal, kirakodóvásárral, egész napos szórakoztató műsorokkal ünneplik majd a tavaszt és az édesanyákat Csemőben.

Miklay Jenő

Lakóhelyük folytonos gondozásának, szépítésének kultuszából éledt több mint másfél évtizede a csemőiek szép tavaszi seregszemléje az anyák napi virágünnep. Nem túlzás azt mondani: közel, távol számon tartják a virágok, a művészeti együttesek, vásározók színes seregszemléjét.

Olyankor Bajáról, Kecskemétről, Pestről, jóformán az ország minden részéből családok sokasága rándul ki a virágos faluba. Ki-ki a dísznövénytermesztésről akar megtudni szakmai titkokat, mások nem akarnak lemaradni a népi énekesek, táncosok előadásáról mert kiveszőben az a tudás, amit a helyi és környékbeli kulturális együttesek még birtokolnak. Különösen népszerű a főzőverseny, hiszen mindenki tudja: főleg a bográcsos finomságokkal marad meg a falubeliek jó emlékezetében a vendégség. Akik a maguk receptje szerint elkészítenék Csemőben anyám tyúkjából a paprikást, Marosi Mihálynál a fesztivál főszervezőjénél jelentkezhetnek a 30/488-9182-es telefonon. A Faluvédő és Szépítő Egyesület elnöke idén is sok érdeklődőre számít.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Május elsején nagy fazékkal főznek. Középütt Marosi Mihály főszervező
[/caption]

– Hagyományos  rendezvényünk alkalmával meglátogatnak bennünket olyan emberek is, akikről tudom, hogy egyébként kerülik a tömeget. Miért jönnek hozzánk mégis? Szeretjük a jó társaságot. A mögöttünk lévő egy-másfél évtized az intenzív faluszépítéssel telt nálunk. Jó hírünk ment, nos, ezért is kíváncsiak ránk a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!