Közélet

2014.04.02. 10:20

Indul a Petőfi Népe receptversenye

A Petőfi Népe idei szakácskönyve az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe. Ezt tükrözi a leendő könyv címe is: Egészséges ételek a család asztalára.

PN

A szakácskönyv idén is olvasóinkkal szoros együttműködésben készül, hiszen az Önöktől kapott receptekkel telik meg. Bízunk benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, 2014-ben is sok Petőfi Népe-olvasó osztja meg mindannyiunkkal kedvenc receptjeit. Az egészséges táplálkozásról manapság sok szó esik, a televíziós főzőműsorok sztárszakácsai is okvetlenül egészségesebbé akarnak tenni bennünket. A korszellem hatása alól a Petőfi Népe sem vonhatja ki magát, hozzátéve, hogy az evésnél is a mértékletesség vezethet az egészség irányába. No meg azon alapanyagok felhasználása, amiket általában egészségesnek neveznek a táplálkozástudományi szakemberek. A vegyszermentesen termesztett zöldségek, gyümölcsök, a hagyományos módon nevelt állatok húsa, a tartósítószer-mentes készítmények, illetve a vad és a hal meg az erdei növények tartoznak ebbe a kategóriába. Természetesen tudjuk, hogy nem mindenkinek van módja ilyen alapanyagokra alapozni háztartását, így nem is várjuk el, hogy okvetlenül bio-recepteket küldjenek.

Olvasóink előételek, levesek, főételek, saláták, sütemények vagy egyéb desszertek receptjét is beküldhetik, ezekből válogatunk az egyes fejezetekbe. Gyorsan, könnyen elkészíthető ételek receptjeit éppúgy várjuk, mint különleges, ünnepi alkalomra készülőkét, hús- és vegetáriánus ételek leírását. Nincsenek megkötések az elkészítési módot illetően sem, grillételek receptjeinek ugyanúgy helyük lesz a könyvben, mint a bográcsos étkekének.

A könyvben szereplő receptek beküldői között értékes nyeremények találnak gazdára.
A beküldött receptek alapján az ételeket a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nemzeti válogatottjának szakácsai, cukrászai készítik el, ezek fotói illusztrálják majd a szakácskönyvet.

A receptet és a beküldő 4x4 cm-es portréképét e-mailben a [email protected] címre küldhetik vagy levélben a Petőfi Lap- és Könyvkiadó címére, 6000 Kecskemét Mindszenti körút 63. Kérjük, a borítékra írják rá: Receptverseny.
Beküldési határidő: 2014. május 15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!