Közélet

2014.03.14. 17:26

Kelemen Edit a legjobb háromban

Vasárnap este 10-ig lehet szavazni az Év orvosa pályázat jelöltjeire. Eddig több mint 11 ezer voks érkezett be a szervezőkhöz. Péntek délelőtti állás szerint a legjobb 3 között van dr. Kelemen Edit főorvos, a kecskeméti megyei kórház koraszülött részlegének vezetője.

H. I.

Szavazni természetesen továbbra is a teljes mezőnyre lehet. A gyógyszeripari cég hazai leányvállalata által alapított Astellas-díjra a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a betegek, páciensek jelölhették az általuk érdemesnek tartott orvost, leírva gyógyulásuk, felépülésük, kezelésük történetét. Ezeket aztán egy héttagú zsűri értékelte, és kijelölte az idei internetes közönségszavazás résztvevőinek körét. Az eredmény a beérkező voksok számán múlik. Szavazni nem is olyan egyszerű, mert a sok közül három betegtörténetet kell megjelölni, köztük sorrendet felállítani, majd a visszaigazoló e-mail-re rákattintani. Tavaly 8016 szavazat érkezett be.

Bács-Kiskun megyéből idén ezúttal öt szakembert ajánlottak a zsűri figyelmébe, és javasolták Az év orvosa díj elnyerésére. A kecskeméti megyei kórházból Kelemen Editen kívül dr. Dubravcsik Zsolt Áront, a gasztroenterológiai osztály főorvosát, dr. Gál Jánost, a reumatológiai osztály vezető főorvosát és dr. Maráz Róbertet, az általános sebészeti osztály és az onkoradiológiai központ főorvosát, rajtuk kívül jelölt dr. Szarka Ildikó pulmonológus főorvos, a bajai Szent Rókus Kórház tüdőbeteg-gondozó intézetének vezetője is.

Kelemen Editet az a kecskemét-hetényegyházi édesanya is jelölte a díjra, akinek tavaly a várandósság 23. hetének 4. napján született 490 grammal Flóra nevű kislánya. Négy hónap elteltével vihették haza a boldog szülők az egészséges csecsemőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!