Közélet

2014.03.22. 06:50

A kúttól a pohárig követték a vizet

Közel ezerötszázan vettek részt idén is a Bácsvíz Zrt. víz világnapja (március 22.) alkalmából rendezett nyílt napjain Kecskeméten és Kiskunfélegyházán.

Zsámbóki Dóra

A tegnap ünnepelt világnapon megnyíltak a két város a vízműtelepei a látogatók előtt, főként iskolásokat vonzott a rendezvény. A gyerekek megismerhették a víz útját a kutaktól az otthoni csapokig, mindent megtudhattak a technológiáról, megnézhették többek között a csöveket, a víz szűrését, a vízveszteség elemzést, de szó esett a vízzel való takarékoskodás jelentőségéről, a környezet óvásáról és a természeti értékek védelmének fontosságáról is.

A megyeszékhelyen a látogatók körében – mint a korábbi években – idén is óriási sikert aratott a diszpécserszoba feltérképezése ahol megnézhették Kecskemét vízellátásának irányítását. Itt egy nagy ábrán kivetítve láthatták az összes művet, és megfigyelhették, hogy a diszpécser hogyan irányítja a gépek, szivattyúk működését. A víz világnapján a Bácsvíz Zrt. nem csak a kapuit nyitotta meg az érdeklődők előtt, de a gyermekek szállításában is részt vállalt, a cég ugyanis buszokat is biztosított a gyerekek számára.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sok érdeklődőt vonzott a nyílt nap
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!