Közélet

2014.02.15. 07:37

Pirosban gyűjtöttek a diákok

Tegnap az ország számos pontján zajlott Öltözz pirosba! jótékonysági akció, amit a pécsi gyermekhospice ház javára hirdetett meg a Szemem Fénye Alapítvány.

Popovics Zsuzsanna

A gyűjtéshez csatlakoztak a Kecskeméti Református Gimnázium diákjai is. Az iskola diákújságjának (Grefiti) csapata csütörtökön öltözött pirosba, és teával, forró csokival, saját készítésű süteménnyel kedveskedtek azoknak, akik adakoztak a Dóri Háznak. Tavaly már szerveztek ilyen gyűjtést, akkor a felajánlott 200 forintokból összesen 30 ezer forint adomány gyűlt össze.

A rendezvényt szervező Krettné Bagi Márta tanárnő meg volt elégedve a diákokkal, mint elmondta, mindenki önként csatlakozott az akcióhoz, igazolva, hogy az új nemzedékben is megvan a kezdeményező és a segítő kedv. Az on-line diákújság csapata és a szervező 11. osztály oklevelet kap jótékony tevékenységéért.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Házi sütit is kaptak a jókedvű adakozók
[/caption]

A Szemem Fénye Alapítvány nagyrészt adományokból fedezi a Dóri Ház szolgáltatásait, a beteg gyermekek és családjaik ezeket ingyenesen vehetik igénybe. A szervezet 2011 novemberében indította el az Öltözz pirosba! kampányt.
A következő évben már 140 közösség fogott össze a nemes ügyért. Tavaly is több ezren küldték el adományukat a beteg gyerekek megsegítésére. n P. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!