Közélet

2014.02.07. 05:36

Madarokról gondoskodtak az óvodások

Legtöbb óvodában fontos nevelési feladat, hogy a gyerekek magukénak érezzék a környezet- és a természetvédelmet. A tematikus programokkal elnyerhetik a Zöld intézmény címet.

Szentirmay Tamás

A lakiteleki Szivárvány Óvoda második alkalommal nyerte el ezt a címet és pályáznak a Madárbarát cím elnyerésére is. Ennek legfontosabb kritériuma, hogy tartósan költözzenek be madarak az óvoda udvarába.

A Szivárvány óvoda nevelői fontosnak tartják, hogy a gyerekek megtanulják hogyan kell a madarakról gondoskodni, és közben megfigyelik az életmódjukat is. Ebbe na nevelési évben több „madaras” program is megvalósul az óvodában, melyek szervezője Petrezselyem Edina óvónő. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Már gyermekkorban fontos a környezet-és természetvédelem
[/caption]

A közelmúltban huszonkét kisgyerek készített a szülei segítségével madáretetőket, ezeket aztán értékelték az óvónők és a szülők képviselői. Minden óvodás, aki részt vett a programban, jutalomban részesült. Az elkészült madáretetőket az óvoda előterében lehetett megcsodálni, majd a gyerekek a felnőttek segítségével kihelyezték az etetőket az óvoda udvarára, a madarak és az óvodások legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!