Közélet

2014.02.28. 16:09

Kupakgyűjtés a beteg fiúnak

A városban kihelyezett plakátokon kér segítséget beteg fia gyógyíttatásához egy elkeseredett édesanyja Kiskunfélegyházán. Nem pénzt kér, csak műanyag kupakokat.

Vajda Piroska

Török Jánoskáról már korábban beszámoltunk. A tizenhárom éves fiú a család második gyermekeként egészségesen látta meg a napvilágot. Születése után azonban vírusfertőzést kapott. Feltételezések szerint ez okozott nála agykárosodást. Ezen felül epilepsziában szenved, asztmával és allergiával küzd – mondta el lapunknak az édesanya, Törökné Varga Julianna.

Hozzátette, fia állandó felügyeletre szorul. – Egy percre sem lehet magára hagyni, de intézetbe sem szeretnénk beadni – panaszolta az anyuka, aki fia felügyelete miatt dolgozni sem tud. A családfő keresetéből viszont nagyon szűkösen élnek. Nagyobb része Jánoska gyógyszereire megy el. A fiú 6 éves kora óta szed rendszeresen gyógyszert. Az anyuka elmondta, számtalan orvosnál jártak már, de sajnos a fiát illetően sötétben tapogatózik az orvostudomány. Julianna mindent megtesz kisfia gyógyulása érdekében, ezért találta ki a kupakgyűjtést is.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jánoska édesanyjával, Juliannával. A fiút nem lehet magára hagyni, de intézetbe se szeretnék beadni.
[/caption]

Mint mondta, pénzt nem szeretne kérni, mert tapasztalatból tudja, nem szívesen adakoznak az emberek. De abban bízik, hogy a háztartásokban feleslegessé vált műanyag kupakokat szívesen összegyűjtik. Megtudtuk, a kupakokat egy helyi műanyag-feldolgozó veszi át a szülőktől, kilójáért 80 forintot kapnak. Az összegyűjtött kupakokat a Spar áruházakban adhatják le a segítő szándékú félegyháziak, de a szülők szívesen el is mennek érte. Az édesapa, Török János telefonszáma: 70/77-31-506.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!