Közélet

2014.02.04. 18:22

Kiválik a győri részleg

Önállósítja magát a győri AUDI Iskola, aminek három és fél éve fenntartója a Magyaroszági Németek ÁMK-jának működtetésére létrehozott bajai közalapítvány.

Kubatovics Tamás

Tagintézményként kezdte működését, majd 2012. őszétől önálló intézményként óvoda, általános iskola és gimnázium. Jelentős fejlesztés közben és előtt áll, három osztállyal indult, jelenleg 20 osztályában 345 tanulója van, öt év múlva 25 osztályt és 650 diákot foglalkoztat majd.

Ezt az intenzív fejlesztést és a kapcsolódó infrastrukturális beruházásokat Bajáról nehézkes lenne levezényelni a távolság és a komplex döntéshozatal miatt, ezért a bajai közalapítvány vezetése az érintettekkel folytatott egyeztetések alapján egy önálló, kiválással létrejövő, hasonló győri szervezet  létrehozását javasolja.  Az ehhez szükséges lépés- és döntéssorozatban a bajai önkormányzat vita nélkül elfogadta a szándéknyilatkozatot és kijelentette, hogy nem kíván alapító lenni a győri közalapítványban.

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!