Közélet

2014.02.09. 17:52

Honvédelmi szakkör fogadja az iskolásokat

A cél a gyerekek hazafias, honvédelmi nevelése, a katonai pálya népszerűsítése.

Galambos Sándor

Bár a Magyar Honvédség helyi alakulatai és az iskola közt az utóbbi években látványosan erősödött a kapcsolat, az együttműködés keretei eddig szabályozatlanok voltak. Mostanra tisztázódtak a közös munka feltételei. Az erről szóló együttműködési megállapodást a napokban látta el kézjegyével Nagy Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka és Szabó Mária, a Csurgay Franciska Általános Iskola igazgatója.

A dokumentum ünnepélyes aláírását látványos technikai bemutató követte. Erre a diákokkal zsúfolásig megtöltött aulában került sor. A hivatalos momentum is fontos volt, ám a srácok érdeklődése elsősorban a kiállított technikai eszközöknek, fegyvereknek és egyenruháknak szólt. A honvédelmi szakkör „nulladik” foglalkozásán részt vevő gyerekek mindennel „lőttek”, mindenbe belenéztek, mindent magukra próbáltak, aminek csak a közelébe jutottak a nagy tolongásban. Ináncsiné Antal Szilvia őrnagy mosolyogva kerülgette a futkosó gyerekeket. A raktárbázis humán alosztályvezetőjeként kapott meghívást a rendezvényre, de elárulta: magánemberként sem hagyta volna ki.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A srácok érdeklődése elsősorban a kiállított technikai eszközöknek, fegyvereknek és egyenruháknak szólt
[/caption]

– Ebbe az iskolába jártam, sajnos akkor még nem létezett a KatonaSuli program. Már kislány koromban eldöntöttem, hogy katona leszek. A családi példát követtem: édesapám hivatásos katona volt, édesanyán pedig közalkalmazott a laktanyában. A győri főiskola elvégzése után Pusztavacson kaptam humán tiszti beosztást, jelenleg pedig Budapesten dolgozok. Táborfalvától, a helyi katonai hagyományoktól azonban nem tudok és nem is akarok elszakadni. Szüleim itt élnek, velük közösen alapító tagja vagyok a Honvédség és Társadalom Baráti Kör helyi egyesületének. A lokálpatrióták legutóbbi találkozóján pedig a férjemnek is megmutattam egykori iskolámat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!