Közélet

2014.01.09. 17:02

Népszerűsítik a hungarikumokat

Négy kiskunfélegyházi is van azok között a nyertes pályázók között, akik a hungarikumokat és a nemzeti értékeket népszerűsítik a jövőben.

Vajda Piroska

A Vidékfejlesztési Minisztérium tavaly ősszel a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására írt ki pályázatot.

A beérkezett pályázatok közül 135-öt nyilvánított eredményesnek a szaktárca vezetője. A minisztérium honlapján olvasható tájékoztató szerint a Kiskun Múzeum Barátai a kiskunfélegyházi értéktár létrehozására 800 ezer, a Magyar Solymász Egyesület Kiskunfélegyháza a solymászat megismertetése, népszerűsítése témakörön belül könyvkiadásra 2 millió, solymász találkozóra közel 2,2 millió forintot, a Kiskunfélegyházi Testvérvárosi Egyesület pedig 1,5 millió forintot nyert.

A pályázat keretében meghirdetett három célterületre 427 pályázat érkezett, amelynek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió forint volt. A 135 nyertes pályázat összesen 241 millió 373 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott – olvasható a szaktárca közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!