Közélet

2014.01.05. 20:08

Melegrekordok napja

A várakozásoknak megfelelően vasárnap mind a hajnali, mind a délutáni órákban melegrekord született.

baon.hu

Az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-rekordot, +8,0 fokot épp 1 évvel ezelőtt, Sopronban mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ehhez képest vasárnap hajnalban azonban több dunántúli állomáson is magasabb minimumokat regisztráltak. Legkevésbé a Zala megyei Iklódbördőcén hűlt le reggelre a levegő, az itt mért +10,4 fok több mint két fokkal haladja meg a korábbi rekordot. Ezen kívül még 8 mérőállomáson mért a Meteorológiai Szolgálat +8,0 fokot elérő vagy meghaladó minimumot.

A langyos, tavaszi idő napközben is folytatódott, a Dunántúli-dombság területén több helyen is elérte, sőt meg is haladta a 15 fokot a legmagasabb hőmérséklet, így újabb rekorddöntésre került sor. Az OMSZ tájékoztatása szerint Kaposváron kora délutánra 16,3 fokig melegedett a levegő, ez pontosan 2,5 fokkal magasabb a korábbi rekordnál, melyet eddig Túrkeve-Szeleshát és Szentgotthárd-Farkasfa tartott 13,8 fokkal - tudtuk meg az időkép.hu-tól.

A következő néhány napban továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, újabb melegrekord azonban várhatóan nem fog megdőlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!