Közélet

2014.01.30. 18:03

Háromszázmillió forintos laborban kísérletezhetnek ősztől

A Szilády Áron Református Gimnáziumban egy közel 300 milliós program keretében új laboratórium-komplexum létesül, mely a 21. század követelményeinek is teljes mértékben megfelel.

Tapodi Kálmán

A Sziládyban már eddig is nagy hangsúlyt fektettek az önálló tanulói kísérletekre, tanítási órák, szakkörök, vagy a „Kis kutatók” rendezvénysorozat keretein belül. A laboratóriumot nem csak sziládys gimnazisták, hanem a környék általános iskolásai is használhatják majd egy keret-megállapodás szerint. Az elnyert összeg a laborépítés, az eszközbeszerzés, a tananyagfejlesztés és a laboratórium működési költségeinek fedezésére szolgál majd. Az elkészült laboratóriumban idén szeptembertől a kémia, fizika, biológia, földrajz és természetismeret tantárgyakhoz köthető érdekes kísérleteket végezhetnek majd a tanulók.

Nemrégiben vendégdiákok népesítették be a Szilády-gimnázium biológiai előadóját. A fiatalok Gavlikné Kis Anita tanárnő útmutatásai alapján érdekes tanulói kísérleteket végezhettek, melyhez a szaktanárnő az alapvető kémiai összefüggéseket is elmagyarázta. A „Kis kutatók” elnevezésű színes program már hagyomány a református gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!