Közélet

2014.01.20. 18:13

Éjszaka is mindent látnak a kamerák

Tavasszal öt térfigyelő kamerát helyeznek ki Kiskunfélegyházán a városba vezető utak mentén, a mezőgazdasági boltnál, az Izsáki úti körforgalomban, az ipari parknál, a Tesco körforgalomnál, valamint az Alpári úti repülőtérnél.

Vajda Piroska

A rendszer kiépítése 10 millió forintba kerül. A beruházásra százszázalékos vissza nem térítendő támogatást nyert a vagyonvédelem és közbiztonság megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány.

A képviselő-testület döntése értelmében az öt helyszínen infra térfigyelő és rendszámfelismerő kamerákat szerelnek fel. A fejlesztés mielőbbi megvalósítása érdekében az önkormányzat vállalta a beruházás előfinanszírozását. Erről múlt heti rendkívüli ülésén döntött a város képviselő-testülete.

A város piacterét már több mint egy éve a nap huszonnégy órájában térfigyelő kamera pásztázza. A biztonsági rendszert a 2011-ben a Béke téren történt késeléses bűncselekmény miatt építették ki. A 360 fokban elforgatható kamera felvételeit a városházán elhelyezett monitorokon figyelik és rögzítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!