Közélet

2014.01.03. 15:56

Egy fő maradhatott a hivatalban, de újraszámolják a létszámot

Haladékot adtak a polgármesteri hivatal létszámának csökkentésére a bajai városatyák.

Kubatovics Tamás

A 2013-ra az év elején elrendelt leépítések között még úgy szerepelt, hogy az év végére 86 főre kell apasztani a létszámot. Decemberben azonban módosították döntésüket és 87-re növelték a státuszban lévők számát. Ezt a szociális iroda 2014-től változó feladataival indokolták. Az új évben bevezetik az önkormányzati segélyt, az ezzel járó feladatokat azonban nehezen lehet tervezni. Ezért a részlegnek mégsem kell  lemondania egy álláshelyről, a legutóbbi határozat szerint szeptember végéig. Ugyanakkor a hivatali létszámot a 2014-es költségvetés tervezésével párhuzamosan ismét felülvizsgálják.

Az új évtől megszűnik az átmeneti és a temetési segély, valamint a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, ezeket váltja fel az önkormányzati segély. Ráadásul nem 30, hanem 15 napon belül kell dönteni ilyen ügyekben, gyógyszersegélynél pedig azonnal. Egyéb hatások mellett a szociális kiadások csökkenése is elképzelhető. Eddig például a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást jövedelemhatár nélkül igényelhették - ez általában gyermekenként 1500 forintot jelentett -, a jövőben a limit bevezetése miatt várhatóan szűkül az igénylők köre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!