Közélet

2013.09.07. 07:48

Ünnepeltek a veteránok

Jubileumi ülést tartott a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Területi Szervezete.

Galambos Sándor

Klubjuk jogelődjének, a Bács-Kiskun Megyei Repülés Baráti Köre megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték. A megjelenteket Őrs Ágoston nyugállományú okleveles mérnök alezredes, a területi szervezet elnöke köszöntötte, aki ezt követően az új tagokat külön is üdvözölte: Pintér Sándor nyugállományú ezredest, Tőke István és Domonkos István nyá. alezredeseket, Szklenár Emil nyá. őrnagyot valamint Borbásné Keresztes Mártát.

Az elmúlt évtizedekben végzett munkát, a végrehajtott szervezeti átalakulásokat Józsa Lajos nyugállományú alezredes elevenítette fel, majd a jelenlévők az elhunyt bajtársaik emléke előtt tisztelegtek. A jubileumi találkozó hivatalos része zárásaként a vezetőség nevében Őrs alezredes emléklapot adományozott a területi szervezet munkájában még aktív szerepet vállaló alapító tagoknak: Józsa Lajos nyá. alezredesnek, Nagy Endre veterán sportrepülőnek és Varsányi Mihály nyá. alezredesek, akit a 35. évforduló alkalmából a Magyar Veterán Repülők Szövetsége névre szóló dísz plakettel is kitüntetett.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kecskeméti területi szervezet munkájában közel negyvenen vesznek részt
[/caption]

Ugyancsak oklevéllel köszönte meg a vezetőség azt a munkát, amit Durgó Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság
megyei irodavezetője a veterán repülők rendezvényeinek támogatása érdekében eddig végzett.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!