Közélet

2013.09.19. 13:35

Korrepetálás délutánonként

Negyven gyermek iskola utáni korrepetálását szervezték meg Soltvadkerten a művelődési házban.

Barta Zsolt

A Ternye Lulugya Érdekvédelmi Egyesület nyert erre támogatást - tájékoztatta a lapunkat Kolompár Gábor vezető. A cigány gyerekeknek nem csak el kell végezniük az általános iskolát, de szakmát is kell tanulniuk. Ma már nem lehet megélni a mezőgazdasági idénymunkából, mert azt egyre inkább gépesítik, segédmunkásokra egyre kevésbé lesz a jövőben szükség. A roma gyerekeknek azonban sokkal nehezebb megfelelniük a követelményeknek, részben a hátrányos szociális körülmények miatt, így a pedagógusoknak jóval többet kell velük foglalkozni.

Erre nem mindig nyílik lehetőség az iskolában, ezért is hasznos az a támogatás, mely húsz hónapig, 2015. februárig segíti a felzárkóztatást anyagilag. Kolompár Gábor azt mondja, hogy kiskőrösi és helyi tanárok korrepetáljáék a lurkókat. Bízik benne, hogy senki sem morzsolódik le a csoportokból. A pedagógusok újra elmagyarázzák az anyagot, s úgy tanítanak, hogy a diákok ha lehet maguktól jöjjenek rá az adott feladat megoldására. Ez sikerélményt jelent a gyereknek, s remélhetőleg az iskolát is nagyobb kedvvel látogatja majd. 
Információink szerint Kiskőrösön is hasonló tanoda indítását tervezik.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vadkerti Ternye Lulugya együttes tagjai. Táncolni tudnak, tanulásukat segítik
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!