Közélet

2013.08.09. 13:15

Portól, parlagfűtől prüszköltek a vásározók

A Baon.hu-ra küldte el észrevételét egy olvasónk a legutóbbi, Lajosmizsén megtartott országos állat és kirakodóvásárral kapcsolatban.

Popovics Zsuzsanna

A panaszos levelében nehezményezte, hogy az önkormányzat lezárta a vásártérre vezető utakat, és azokon szedték be a vásári belépőt. A parkolási lehetőségekkel sem volt elégedett a vásár környékén. „A „P” táblával kijelölt helyen beláthatatlan mennyiségű parlagfűvel szembesültünk. Az emberek prüszköltek, káromkodtak, szidták a tulajdonost, hogy miért nincs letakarítva a gaz. Ebben a poroló gaztengerben állt vagy száz autó. Füstölt a pollen!” – írta a panaszos.

Megkeresésünkre a lajosmizsei önkormányzattól az alábbi tájékoztatást kaptuk: „A lajosmizsei vásárteret három közútról lehet megközelíteni, mely utak nincsenek lezárva vásár idején sem. Mivel a vásárra nagy tömegek érkeznek, így a parkolás a kijelölt parkolóhelyeken és a közutak szélén lehetséges. A helypénzt és a parkolási díjat a vásárhoz közeli a közutakon tudják csak beszedni az illetékesek, ezzel biztosítva a vásár látogatóinak, hogy mindenki maga választhasson parkolási helyet. A hivatalos parkolóhelyek két füves, önkormányzati tulajdonú területen helyezkednek el. Azok kaszálása július elején megtörtént. Mivel a parkoló füves terület, az utóbbi három hétben valóban kihajtott a parlagfű annak egyharmad részén (0,15 hektárnyi területen). A terület kétharmadán ellenben egy szál parlagfű sem található.”

Az önkormányzattól azt is jelezték: azonnal intézkednek a terület kaszálásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!