Közélet

2013.08.22. 18:49

„Hím” majom szült utódot - fotó

Kölyköt szült a kecskeméti Vadaskertben élő öt hím kapucinus majom valamelyike. Nem tévedés, a papírforma szerint ez történt.

Sebestyén Hajnalka

Vadaskertben kapucinus majombébi született.

Fotó: BUS CSABA

Néhány éve a debreceni állatkertből először három, majd két hím egyedet helyeztek ki a hírös városi létesítménybe. – Az orvosi papírjuk szerint hím kapucinus majmokat kaptunk, soha nem ellenőriztük a nemüket. Elfogadtuk, hogy fiúcsapatunk van, lányban nem is gondolkoztunk, hiszen a kapucinus majmok egyébként is csak nagyon ritkán szaporodnak fogságban – mesélte Pullai Béla kertigazgató.

– Így minket is nagy meglepetésként ért, amikor szerda reggel egy kis kölyköt pillantottunk meg a ketrecben. Nem csoda történt, pusztán az egyik majom nőstény. Nagyon boldogak vagyunk a kis jövevény érkezése miatt. Azonnal elmeséltem a jó hírt a debreceni kollegának, aki maga is meglepődött és mosolygott a történteken, és biztosított róla, a kölyök a kecskeméti Vadaskert sajátja. A kis állat nagyon jól érzi magát, biztonságban van, a csapat hím tagjai nem bántják. Természetesen a látogatók is láthatják már a Vadaskert legújabb lakóját – mondta Pullai Péla igazgató.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kis meglepetés majmot nem bántják a hímek
[/caption]

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!