Közélet

2013.08.24. 10:56

A széchenyis szakácstanulók önként segítettek

Dóra Ferenc, Németh Tibor és Tóth Bence a vakációt megszakítva, a hét elején önként mentek segíteni a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájára.

Sebestyén Hajnalka

A fiatalok között van, akinek kötelező, és akad, aki önszántából vállal önkéntes munkát. Utóbbira jó példa a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari középiskola szakácstanulói. Dóra Ferenc, Németh Tibor és Tóth Bence a vakációt megszakítva, a hét elején önként mentek segíteni a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájára. Ács Imre tanár úr irányításával az pulykaragut készítettek tarhonyával, mely a wojtylás sorsközösség tagjai tetszését és ízlését is azonnal elnyerte.

A srácok már túl vannak a többhetes kötelező nyári konyhai gyakorlatukon, mely a kánikulában kivételesen embert próbáló volt számukra is. A Wojtylában a hét elején szintén nagy melegben főztek, de már rutinosan álltak a hőséghez. Elmesélték: örömmel segítenek a jó cél érdekében. Szakmunkás tanulóként számukra nem előírt az iskolai közösségi szolgálat, ennek ellenére első felkérésre csatlakoztak a jótékony főzéshez. Ács Imre hozzátette: a szakmunkás képzésben résztvevő szakácstanulók kiváló segítségek a főzésnél, remekül helyt állnak, lehet rájuk számítani.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dóra Ferenc, Németh Tibor és Tóth Bence ügyesen Ács Imre tanár úr keze alá dolgozott
[/caption]

Az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) az érettségi vizsga előfeltétele, mely szerint három év alatt – kilencedikes évfolyamtól a tizenegyedik évfolyamig – 50 óra önkéntes munkát kell végezniük a diákoknak. Már szó van arról is, hogy a vendéglátóipari szakközépiskola érettségire készülő diákjai is bekapcsolódjanak a Wojtyla központban végzett szociális munkába, például a ház környékének rendben tartásába, szemétszedésbe, a népkonyhán való felszolgálásba, ételosztásba. A Wojtylában az előző tanévben már más iskola diákjai végeztek is önkéntes munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!