Közélet

2013.07.01. 20:17

Templombúcsú és keresztszentelés

Kettős ünnepet tartottak hétvégén Szent Péter és Szent Pál apostolok napján Pálmonostorán.

Vajda Piroska

Néhány helybeli és Bajkó Zoltán, plébános összefogásának eredményeként újult meg Pálmonostorán a Huszka féle kereszt, amelyet 1903-ban állítottak. A 110 éves emlékmű felújítását a Huszka család unokája Szabóné Huszka Júlia kezdeményezte. A keresztet Boldog Mihály, míg a korpuszt Kis Dezső újította fel. Ugyanakkor a munkálatokhoz hozzájárult Csikós Tibor, Gáspár Zsolt, Cseszkó Józsefné Ilonka néni és természetesen a plébános atya is.

A megszépült keresztet szombaton az ünnepi szentmisét követően szentelte fel Bajkó Zoltán. Az ünnepség résztvevőit a kecskeméti Wojtyla ház vezetője Molnár Zoltán köszöntötte.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A templombúcsú körmenettel zárult
[/caption]

A templom védőszentjeire emlékezve vasárnap tartották a templombúcsút. Az ünnepi szentmisét Seffer Attila, kiskőrösi plébános celebrálta. Szentbeszédben Péter és Pál apostolosokat állította példaként a hívők elé. Mint mondta, személyiségük és tetteik kétezer éve hitelesen hirdetik Krisztus tanításait. Ugyanakkor ünnepi beszédének középpontjába Jézus és embertársaink iránti szeretetet, mint életünk egyik legfontosabb éltető forrását állította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!