Közélet

2013.07.05. 12:40

Százhúsz ebet ivartalanítottak

A sikeres akciót folytatná a Halasi Állatsegítő Alapítvány.

Tapodi Kálmán

– Nagyon sikeres volt az idei ivartalanítási akciónk. Nem számítottunk arra, hogy a kutyatulajdonosok ilyen hamar belátják, hogy milyen nagy szerepe van az ivartalanításnak abban, hogy csökkenjen a kóbor kutyák száma a városban – számolt be az akcióról Ákossy Zoltán, a Halasi Állatsegítő Alapítvány (HÁA) vezetője.

A németországi BMT (Bund gegen Missbrauch der Tiere) és a HÁA közös kutya ivartalanítási akciója során 120 szuka ivartalanítását végzik el. Eredetileg hússzal kevesebb volt a tervezett szám, de minden várakozást felülmúló érdeklődés miatt vállalták, hogy még húsz nőstényen elvégzik a beavatkozást.

– Hisszük, hogy ebben nagy szerepe volt a felvilágosító munkánknak, polgári fórumokon tartott előadásainknak is – hangsúlyozta Ákossy Zoltán, akitől megtudtuk, hogy az akcióban résztvevő négy kiskunhalasi állatorvos – Aladics Sándor, Bozi Tímea, Mészáros Imre és Syphakanlaya Phouxay – nem csak a munkájukkal, hanem kedvezményükkel is hozzájárultak az akcióhoz. Az ivartalanításra tervezett összeget, 12 ezer euróra, mintegy 3,4 millió forintra tudták emelni.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kevesebb lehet a kóbor eb
[/caption]

– Néhány bejelentett kutya még műtétre vár, mert náluk különböző okok; például tüzelés, szoptatás miatt nem lehetett elvégezni az ivartalanítást, de szeptemberig ezek is sorra kerülnek. Az akció keretében minden, még nem azonosítható szuka chipezve és regisztrálva lett és lesz, a törvényi előírásoknak megfelelően – számolt a sikeres akcióról a halasi állatsegítő.

Címkék#Kiskunhalas
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!