Közélet

2013.06.28. 19:48

Több pénz lesz és rövidesen már építkeznek

Egy nappal a halászléfőzés előtt írhatják alá a Szent Rókus Kórház új épületének kivitelezési szerződését, akár másnap megkezdheti a munkát a közbeszerzés győztese.

Kubatovics Tamás

Ezt jelentette be dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos az intézmény Semmelweis-napi  ünnepségén. Mint elmondta, a bírálóbizottság egyhangúlag döntött a legjobb ajánlat mellett, most a további hét pályázónak 15 napja van észrevételezésre. Amennyiben nem lesz ilyen, aláírható a szerződés és kezdődhet a munka.

Ezúttal a nem adtak át szakmai díjakat az ünnepségen, technikai okok miatt őszre halasztották a jutalmazást. Az intézményvezető azonban a fizetésemelést hozó országgyűlési döntésről hangsúlyozta: az előterjesztés szerint a szakorvosok, a gyógyszerészek és a diplomás szakdolgozók 40 ezer forintos kiegészítést kapnak, a pályakezdő orvosok fizetése 10 ezer forinttal nő, ahogy az egészségügyi dolgozók is átlagosan ekkora növekedésre számíthatnak. Dr. Mátrai Tibor orvosigazgató kezdeményezésére a kamara bevonásával megkezdődik az orvosi ügyelet differenciált finanszírozását megcélzó rendszer kidolgozása, ősztől már eszerint kívánják több pénzzel elismerni a többet ügyelők erőfeszítéseit.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Évtizedek munkája után
[/caption]

– Aki nyugdíjasként tovább kívánt dolgozni az megkapta lehetőséget – fogalmazott dr. Tóth Gábor. Két szemész főorvos – dr. Kövecs Ágnes és dr. Tarján Judit – azonban a nyugdíjazás mellett döntött, tőlük elbúcsúztak. Utóbbi egy nagy csokrot is átvehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!