Közélet

2013.06.06. 18:23

Nincs útzár az árvíz miatt

A megyében több Duna menti településen készülnek az áradó Duna hatalmas víztömegének érkezésére.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megye Katasztrófavédelmi Igazgatóság folyamatosan tájékoztat a megye árvízzel fenyegetett területiről. Kovács Andrea sajtószóvivőtől megtudtuk, hogy csütörtökön délután 2 órakor összeült Kalocsán a helyi védelmi bizottság.

– A Duna 02.02-es árvízvédelmi szakaszán illetve Tass község 0152 és 0182 hrsz. töltéseken II. fokozatú, Baján I fokozatú árvízvédelmi készültség került elrendelésre. Solt, Dunapataj és Harta községekben II. fokú árvízvédelmi készültség van rendelve – tudtuk meg Kovács Andreától. – Dunavecse, Dunaegyháza, Solt, Dunapataj és Harta a Dunavecsei Vízgazdálkodási Társulat közreműködésével védekezik.

Védekezési munkálatok Tasson, Dunavecsén, Dunaegyházán, Solton, Dunapatajon, Hartán, Kalocsán és Baján folynak. A településeken homokzsákok töltése és a gátak magasítása folyik. 62 000 homokzsák került beépítésre. Az önkormányzat a tulajdonában lévő fővédvonalon, valamin a Petőfi-szigeten védekezik, Baján 1100 fm fólia került felhasználásra.

Baján a Duna áradása miatt a Nagy Pandúr szigetről ideiglenesen 44 fő kitelepítése történt meg. 18 fő önkormányzati létesítményben, 26 fő pedig rokonoknál került elhelyezésre. A védekezésben 261 fő vesz részt: katasztrófavédelem 15 fő, önkéntes tűzoltó egyesület 11 fő, önkormányzat 143 fő, lakosság 74 fő, rendőrség 7 fő, közterület felügyelet 1 fő, polgárőrség 10 fő. Védekezéshez használt eszközök: 62.000 darab homokzsák, 2.000 köbméter homok, 15 erő- és szállítógép és 25 egyéb technikai eszköz.

Hajózási tilalmat rendeltek el a Duna teljes szakaszán. Megyénk területén lezárt utak, útszakaszok, hidak, vasútvonalak, határátkelő helyek nincsenek – tudtuk meg a sajtószóvivőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!