Közélet

2013.06.11. 18:58

Már az ovisok sem félnek a doktor bácsitól

Fehér köpenybe illetve műtősruhába öltöztek, szájmaszkot vettek, gumikesztyűt húztak és plüssmacikat, babákat „műtöttek”, sebtapaszoztak, gipszeltek tegnap a kecskeméti Hosszú utcai ovisok.

Hraskó István

Mindezt a megyei kórház három rezidense, illetve egy-egy adjunktusa, szakorvosa és gyógytornásza segítségével. Az egészségügyi szakemberek a Gyógyító Bocsok program keretében érkeztek az óvoda Mókus csoportjába. A program célja, hogy játékos keretek között megismertesse a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel, és hogy meggyőzzék az ovisokat: korántsem olyan ijesztő a doktor néni/bácsi, vagy a kórház, mint amennyire esetleg gondolják.

A gyerekek kipróbálhatták a plussállatokon a számukra talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközöket, így a fonendoszkópot, a fecskendőt, a spatulát és vérnyomásmérőt. A csoportszobában a vendégek kisebb kórházat rendeztek be: az egyes asztaloknál az ovisok bepillanthattak a műtősök, a háziorvosok és a traumatológusok munkájába is. A gyerekek jókedvűen fogadták a foglalkozást és nagy lendülettel kezdtek neki a plüssmacik operálásának, kötözésének. Búcsúzóul mindegyikük kapott egy oklevelet arról, hogy részt vett a Gyógyító Bocsok rendelésén.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Lelkesen műtötték az ovisok a plüssmacit
[/caption]

– Nagyon várták már a gyerekek a doktor néniket. Felvették a köpenyt, kipróbálhatták az eszközöket, amelyeket nagy csodálattal néztek. Volt, aki eddig félt az orvosoktól, de szerintem ezután bátrabbak lesznek, ha esetleg rendelőbe vagy kórházba környezetbe kerülnek – vélekedett Benedek Józsefné Klári óvónő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!