Közélet

2013.06.03. 18:18

Málnás-vörösboros az Év fagylaltja

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Év fagylaltja országos versenyt. A szakma és a közönség is úgy ítélte meg, hogy az idei díjat a székesfehérvári Damniczki Gyula Balázs cukrászmester érdemli ki, aki málna fagylaltot készített vörösbor eszenciával.

T. K./MTI

A soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában megtartott vetélkedésen három kategóriában versenyeztek a hideg édességek készítői, akiknek alapfeladat volt egy rumos-dió fagylalt elkészítése. A csak hagyományos alapanyagokat felhasználók között Gyuris László, a szegedi Acapella Cukrászda mestere végzett az első helyen.

A szabadon választott kategóriában, a csak természetes anyagokat felhasználók között hirdették meg az Év fagylaltja 2013 díjat, amit Damniczki Gyula Balázs, székesfehérvári cukrászmester nyert a fahéjjal és naranccsal is ízesített málna fagylaltjával, ami egy kis vörösboros eszenciával nyerte el végső ízét.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rengeteg finom fagylaltból kellett kiválasztani a legjobbat
[/caption]

Az eredményekről szólva Selmeczi László, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője elmondta: az idei esztendő fagylaltkülönlegessége a székesfehérvári Damniczki Balázs nevéhez fűződik. Vörösbor-eszenciával egyedivé tett málnafagylaltja a kézműves, hagyományos alapanyagokból és technológiával készített, szabadon választott kategóriában nem csak a szakmai zsűri, de a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést és ezzel a nagydíjat.

Ám a többi győztes sem lebecsülendő, hiszen a 2013-as kötelező íz, a rumos dió kategória három legjobbja éppúgy emlékezeteset alkotott, mint a szabadon választott kreációk két másik aranyérmese: a citromlikőrös joghurt mandulával, illetve a Summer Fresh fantázianevű pink grapefruit-Aperol-szorbet kombináció megálmodói – vélekedett.

Címkék#soltvadkert
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!