Közélet

2013.06.19. 08:12

Ha a hálózat megrongálódott, csak kijavítása után lesz áram

Az árvíz levonulása után az áramszolgáltató szakemberei ma megkezdik a villamosenergia-szolgáltatás visszakapcsolását.

Zsámbóki Dóra

Az árvíz levonulása után az áramszolgáltató szakemberei ma megkezdik a villamosenergia-szolgáltatás visszakapcsolását azokon a területeken, ahol a Duna magas vízállása miatt több mint egy héten át szünetelt az áramszolgáltatás. Ma elsőként Baján, a Petőfi-szigeti üdülőkben állhat helyre a szolgáltatás, és a vízállástól függően néhány napon belül minden fogyasztónál megtörténhet a visszakapcsolás.

– Az egyes fogyasztási helyek visszakapcsolása a tulajdonos vagy képviselőjének kérésére és jelenlétében elvégzett térítésmentes felülvizsgálatot követően történik meg. A visszakapcsolás azután történhet meg, ha az EDF DÉMÁSZ szakemberei meggyőződtek arról, hogy az ingatlanon belüli hálózat és az egyes berendezések biztonsággal üzemeltethetők – áll a cég közleményében. Hangsúlyozzák: ha az árvíz olyan rongálást okozott az elektromos hálózatban vagy a berendezésekben, amely élet- és balesetveszélyes helyzetet eredményezhet, a villamosenergia-szolgáltatás mindaddig nem állítható vissza, amíg a tulajdonos a javításokat el nem végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!