Közélet

2013.06.06. 11:21

Előbb ürítik a Nagy-Pandúrt, önkénteseket várnak

A korábban jelzettnél hamarabb, péntek este 6 óra helyett már reggel 8 órára el kell hagyniuk a Nagy-Pandúr szigetet. Erről ma (csütörtökön) döntött Zsigó Róbert polgármester.

K. T.

A legfrissebb városházi tájékoztatás szerint a vártnál gyorsabban emelkedik a vízszint, ezért változott az evakuálás időpontja. A Futrinka és Mókus utcán, valamint a IV. Károly rakparton és a Halászparton homok és zsákdepókat alakítana ki.

A Petőfi-szigetet vasárnap délben lezárják, oda csak az árvízvédelemben dolgozók mehetnek le, behajtási engedélyt korlátozhott számban és indokolt esetben adnak ki a szigeten működő gazdálkodó szervezeteknek pénteken 10 órától.

Egyúttal önkéntesek segítségét is kérik, homokzsákok töltésénél tudnak a leginkább segíteni, saját lappáttal és kesztyűvel felfegyverkezett személyek jelentkezését várják a 79/886-311-es telefonszámon, illetve a városháza 43. számú irodájában. Munkájukra elsősorban fél 9 és 17 óra között számítanak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!