Közélet

2013.06.21. 18:43

Csak a férfi mosdóra futotta

Miért csak a férfi mosdót újították fel a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban? – tette fel a kérdést olvasónk, aki felhívta a figyelmet: a női mosdóban – finoman fogalmazva – továbbra sem európai körülményekre számíthatnak a látogatók.

Hraskó István

Szóvá tette azt is: ha már 100 forintos sétálójegyet kell fizetni, akkor talán elvárható lenne, hogy a vécékben toalettpapírt helyezzenek ki.

– Most csak a férfi mosdóra volt pénz – mondta el Zámbori Péter, a létesítményt üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, mikor a felvetésekkel megkerestük. Elmondta: a férfi illemhelyben kicserélték a csaptelepeket, a piszoárokat, a vécé-tartályokat, újracsempéztek és festettek. Mindez a büfé vízbekötésével együtt 800 ezer forintba került. Az ügyvezető úgy kalkulál, szeptemberre lesz keret a női mosdóra is. És hogy miért az urak élveztek ezen a téren most elsőbbséget? Mert az erősebbik nem mosdójában sokkal vízpazarlóbb volt a rendszer. Kérdésünkre Zámbori Péter azt is elmondta, hogy rendszeresen helyeznek ki toalettpapírt, de az gyorsan elfogy, illetve eltűnik.

A büfét is érték kritikák, hogy keveset van nyitva. Erre az ügyvezető úgy reagált: délelőtt 10-től este 6-ig tartanak nyitva, és a a forgalomra nem panaszkodhatnak, sokan vásárolnak náluk.

A szabadidőközpontban tervezett fejlesztések közül már megvalósult néhány. A domb tetejére felszerelték a panorámatávcsöveket és a korlátokat, a kaputól induló sétányon kihelyezték a virágládákat, elkészült két új sütőgetőhely, és már régóta használhatóak a szabadtéri fitneszeszközök is. Mint korábban megírtuk, a a Tó hotel közelében egy 40 állásos kempinget építenének, zuhanyzókkal, mosdókkal, illemhelyekkel együtt. Ennek tervezése már folyamatban van. Jövő héten kezdődhetnek a hófánkpálya földmunkái (ez a régi, elbontott szabadtéri színpad nézőterén lesz). A strandröplabda (-foci, -kézilabda) pályát pályázati forrásból szeretné kivitelezni a Hírös Sport, de ha ez nem jön össze, akkor saját pénzt szánnak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!