Közélet

2013.05.31. 20:46

Végre elviszik a zöld zsákokat?

Megoldódni látszik a zöldhulladék elszállítása Kecskeméten. Ha kell, az önkormányzat kifizeti a zsákok árát a szolgáltatónak.

Hraskó István

Ismét téma volt a biohulladék sorsa a kecskeméti közgyűlésen (mint ismert, a szolgáltató Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. április elején jelentette be, hogy a jövőben nem fogja elszállítani a bezsákolt avart, lenyírt füvet, ágnyesedéket a háztartásoktól).

Dr. Brúszel László MSZP-s képviselő interpellációja kapcsán kijelentette: a kecskemétiek joggal várják el az önkormányzattól, hogy az találjon megoldást a problémára, hiszen városszerte látni a házak elé kitett zöld zsákokat, amelyeket nem visz el a szolgáltató. Megemlítette, hogy egy-két érintett lakó már tervezte, hogy a városháza előtt borítja le zöldszemetét, és alig tudta őket erről lebeszélni.

– Ez nekem új információ. Azt a tájékoztatást kaptam alpolgármester úrtól, hogy elszállítják a zöldhulladékot. Ezt tisztázni kell. Egyetlen kérdés merülhet fel, mégpedig az, hogy  a zsákot ki fizeti ki. Nem szeretnénk ezt a költséget a lakosságra terhelni. Éves szinten ez 8-10 millió forint, ez nem az a tétel, amin vitatkoznunk kell – jelentette ki dr. Zombor Gábor polgármester.

– Tény, hogy nem kéthetente szállítják el a zsákokat, mint korábban, de a jelzések alapján elvitték. Dolgozunk azon, hogy a következő közgyűlésre meglegyen a megoldás, addig kérjük a lakókat, hogy telefonáljanak a szolgáltatónak, és akkor házhoz mennek – reagált a megszólított alpolgármester, Nagypál Sándor. Hozzátette: a hulladékgyűjtő udvarokban ingyenesen le lehet rakni a zöldszemetet, ezenkívül pályázni fog a város nagyméretű komposztálókra is, valamint a megoldást keresve a konzorcium többi, közel 48 településével is egyeztetnek.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. április elején jelentette be, hogy a jövőben nem fogja elszállítani a bezsákolt avart, lenyírt füvet, ágnyesedéket a háztartásoktól
[/caption]

– Ez még nekem sem megfelelő válasz, alpolgármester úr, pedig nem én nyújtottam be az interpellációt. Kérem, holnap intézkedjenek, hogy az eredeti állapotnak megfelelően szállítsanak. Ha kell, vegyük meg a zsákokat, ezen a 8 millió forinton ne vitatkozzuk – mondta a polgármester. Brúszel László ezt a választ elfogadta.

Hraskó István A Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. április elején jelentette be, hogy a jövőben nem fogja elszállítani a bezsákolt avart, lenyírt füvet, ágnyesedéket a háztartásoktól -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!