Közélet

2013.05.31. 21:48

Igazgatót keresnek, addig helyettes vezet

Az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ vezetése Zalavári Lászlóra szállt augusztus végéig.

Kubatovics Tamás

A kulturális bizottság tagja pár nappal korábban lett igazgató-helyettes. Mint arról tegnap beszámoltunk: az intézményvezető öt éves megbízatása tegnap lejárt, a képviselő-testület pedig csütörtöki ülésén döntött az új vezetői pályázat kiírásáról. Dancsa Bálint (Fidesz), a kulturális bizottság elnöke azt mondta, meglepte a bizottságot, hogy a direktor lecserélte helyettesét. Szerinte ez az a helyzet, amikor a farok csóválja a kutyát.

– Váratlanul érte eddigi helyettesemet, hogy neki kellett volna átvenni az intézmény vezetését, amit nem kívánt vállalni – indokolta munkáltatói intézkedését Letenai Mária. Hozzátette : a zökkenőmentes átmenet érdekében bízta meg a feladattal Zalavári Lászlót.

Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester a Farkas Attila (Összefogás Bajáért) által késedelmesnek tartott pályáztatás kapcsán kifejtette: nincs határidő a pályázat kiírására, a városvezetésben számára pedig mostanra tisztázódott, hogy az átalakulások sorában önálló szervezetként maradhat meg a könyvtár és művelődési központ. A vezető szakmai munkájáról szóló beszámoló elmaradását firtató felvetésre pedig elmondta, hogy egy fogadóórán került hozzá a dokumentum, amit a testületnek nem kell tárgyalnia. Hajdú Miklós ellenzéki frakcióvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az együttesen megkövetelt könyvtárosi és közművelődési végzettséggel egyetlen helyi szakember sem rendelkezik, ami előrevetíti a sikertelenséget és a pályáztatás elhúzódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!