Közélet

2013.05.31. 21:45

Csemetéket ültettek a csemetéknek

Az elmúlt két esztendőben született babák tiszteletére ültettek kisfákat Kunszálláson az úgynevezett Csemetesétányon.

Vajda Piroska

Dr. Bóna Csaba kezdeményezésére a jövőben minden esztendőben gyermeknap alkalmával kisfákat ültetnek a község legújabb polgárai tiszteletére. Ezúttal harmincegy kisbaba kapott kisfát a kunszállási Csemetesétányon, amely a község pihenőparkjához vezet.

A közelmúltban elültetett fák mellett emléktáblák jelzik a facsemeték tulajdonosainak nevét. A táblákat gyermeknap alkalmából ünnepélyes keretek között helyezték el a fák tövében a kisbabák szülei, akik a csemeték gondozását is vállalták. Kovács Imre polgármester köszöntőjében elmondta, bízik abban, hogy a jövőben is ilyen szép számmal születnek babák a településen, és hogy a Csemetesétány újabb és újabb fákkal gyarapodik.

Gyermeknap alkalmával avatták fel a Mosolyvár óvoda és bölcsőde felújított udvarát is, amely új hintákkal, mászókákkal, forgóval, csúszdával és babaházzal bővült. Az új udvari játékokat pályázati támogatásból vásárolták. Az elnyert több mint 8 millió forintból szakmai továbbképzéseket és programokat is finanszíroznak. A játszóudvar parkosítása az önkormányzat támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!