Közélet

2013.03.08. 15:19

Utasok nélkül zajlott a tesztelés

Állóhelyi vizsgálat, fordulókör mérése, menetpróba elektromos üzemmódban, menetpróba hibrid üzemmódban - ezeket tesztelték pénteken a hibrid buszon.

H. I.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön bontották fel a kecskeméti hibrid buszos közbeszerzési eljárásra beérkezett pályázatokat. Arról, hogy hány cég nyújtott be ajánlatot, az önkormányzat nem közölt információt. Dr. Zombor Gábor polgármester és Uhlig Rita, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője közös sajtónyilatkozatában leírta: a közbeszerzési eljárásban független műszaki bizottság végzi a busztesztelést. Megtudtuk még, hogy a pénteki tesztnap során a következő vizsgálatokat végezték: állóhelyi vizsgálat, fordulókör mérése, menetpróba elektromos üzemmódban, menetpróba hibrid üzemmódban.

"Tekintettel arra, hogy a tesztelés az ajánlattétel - tehát a közbeszerzési eljárás - része, ezért a nyilvánosság részletesebb tájékoztatására csak a későbbiekben, az értékelést követően, az összegezés megküldése napjától van módunk" - zárult a sajtónyilatkozat.
 
A menetpróbát az 1-es autóbusz vonalán végezték, utasok nélkül. Tudósítónk délután több mint egy órán keresztül figyelte a vonalat. Egy hibrid buszt sikerült elcsípnünk, mégpedig egy szürke Mercedes-Benz Citaro-t, ezt fényképeztük le az Izsáki úton a kórháznál, a Dózsa György úton a Katona József Gimnáziumnál, valamint a Noszlopy Gáspár parknál, az autóbusz-pályaudvaron, ahol a busz körülbelül tíz percig "pihent" két kanyar között. Más hibrid buszt sem itt, sem az 1-es járat vonalán nem láttunk. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Mercedes-Benz hibrid Citaro busza
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!