Közélet

2013.03.31. 10:25

Őrült időjárás vasárnap

Az időkép.hu szerint eszméletlen időjárás várható a mai napon is. Egy gyors mozgású, mediterrán ciklon a felelős a történtekért.

baon.hu

Gyakorlatilag a tél és a tavasz vonásai is felfedezhetőek húsvétvasárnap hazánkban: míg északnyugaton reggelre a magasban zajló hidegadvekciónak köszönhetően havazásra, havas esőre és fagypont körüli hőmérsékletekre ébredhettünk, addig az ország más területein jóval enyhébb az idő.

A kontraszt később is megmarad, zivatarok, intenzívebb záporok kialakulására - két hullámban - elsősorban a Duna vonalában és attól keletre, esetleg a Dunántúl délkeleti felén van esély. Egy-egy gócot akár kisebb méretű jég, viharos kifutószél vagy felhőszakadás is kísérhet.
Az ország északnyugati és délkeleti fele között akár 15 fokot meghaladó hőmérsékleti-különbség is kialakulhat: hazánk délkeleti harmadán akár 18-20 fokig is melegedhet délutánra a levegő. Ezzel szemben északnyugaton helyenként alig emelkedik majd néhány fokkal fagypont fölé a hőmérséklet - tudtuk meg Kurunczi Ritától, az időkép.hu meteorológusától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!