Közélet

2012.12.26. 10:01

Nyugodt idővel búcsúzik az óév

Karácsony másnapján folytatódik az átlagosnál enyhébb, délen mondhatni már-már tavaszias idő, miközben nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket.

baon.hu

A front mentén napközben nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, záporok is kialakulnak. Elsősorban délnyugaton jelentős, mintegy 10-15 milliméternyi csapadék áztathatja a földeket.

Csütörtökre virradóra a front elhagyja térségünket, napközben, bár északnyugat felől újabb felhők sodródnak fölénk, több-kevesebb napsütés mindenhol ígérkezik. Az átlagosnál továbbra is enyhébb, kissé szeles időre számíthatunk, a délnyugati szél gyakran megélénkül majd.

Pénteken újabb, ezúttal erősebb hidegfront robog át hazánk fölött, útjában megerősödik, főként a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Csapadék csak szórványosan várható a front felhőzetéből, északon, északkeleten ismét megjelenhet a szilárd halmazállapot - tudtuk meg az időkép.hu-tól.

Szombattól az év utolsó napjáig aztán már nyugodt, csendes időre készülhetünk, hajnalonként országszerte fagyni fog, napközben pedig kevéssel fagypont fölötti értékek lesznek jellemzőek. Általában kevés felhőre, napos időre számíthatunk, azonban vasárnaptól kezdődően egyre nagyobb területen jelenhetnek meg a hajnali, reggeli órákban ködfoltok, melyek néhol tartósnak bizonyulhatnak. Ezeken a tájakon napközben is fagyos marad a levegő.

Az év utolsó napján, Szilveszterkor is e forgatókönyv szerint alakul majd időjárásunk, jelentős szél vagy csapadék előreláthatólag sehol sem zavarja a szabadtéri programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!