Közélet

2012.12.04. 14:50

Gyűjtést szerveznek Szécsi Katalin javára

A Hunyadivárosi Részönkormányzat gyűjtést szervez, hogy karácsonyra ismét visszatérhessen kecskeméti, Dévény utcai otthonába Szécsi Katalin, a fiatalon elhunyt énekes, Szécsi Pál nővére.

H. I.

Mint arról beszámoltunk, az egyedül élő idős nő szombaton éppen be akarta gyújtani Szieszta kályháját, amikor hirtelen lángok csaptak ki a készülékből. Szécsi Katalin megpróbálta eloltani a tüzet – amit vélhetően a gázpalack szivárgása okozhatott –, de a lángok elborították otthonát, a ház lakhatatlanná vált, bútorai és a testvérétől hátramaradt emlékei egy része megsemmisült. A rendkívül nehezen mozgó asszony a hatalmas fekete füst és a tűz elől az udvarra menekült, szerencsére nem esett baja. Megfigyelésre azért bevitték a kórházba, de hazaengedték. Mire a kiégett házhoz ért, már ott várta őt Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője, aki később szállást is intézett a szerencsétlenül járt asszonynak a Máltai Szeretetszolgálatnál.

A képviselő kedden arról értesítte szerkesztőségünket, hogy a részönkormányzat gyűjtést szervez Kati néni részére. Elsősorban fatüzelésű kályhát, ruhásszekrényt, polcokat, ágyat, tévét, rádiót, szőnyeget várnak a jóakaratú felajánlóktól. De Kati néni természetesen minden egyéb, mások számára feleslegessé vált lakberendezési tárgyat is örömmel fogad, hiszen mindene elégett. A RÖNK szívesen veszi iparosok önkéntes jelentkezését is, hiszen kőműves, villanyszerelő, asztalos, és festő munkájára is szükség lesz. A felajánlásokat a 06-20/38-37-686-os telefonszámra várják.

H. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!