Közélet

2012.11.22. 18:34

Sportszerekre költhetik az elnyert egymillió forintot

Negyvennyolc diák számára válhat élvezetesebbé a testnevelés.

Tapodi Kálmán (Petőfi Népe)

Egymillió forintot nyert sportszerekre egy jótékonysági akció keretében a harkakötönyi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

280 forint jut átlagosan diákonként új sportszerek beszerzésére vagy testnevelési célú fejlesztésekre egy tanévben – derült ki egy beiskolázási utalványokat is forgalmazó cég általános iskolákat vizsgáló online felméréséből.
A 22 ezer diák helyzetét bemutató kutatásban résztvevő oktatási intézmények fele maximum ötvenezer forintot tud évente sportszerekre fordítani, de akadnak olyanok is, ahol még tornaterem sincs. Ilyen például a harkakötönyi általános iskola is, ahol nemrégiben vehették át a cég pénzadományát.

– Iskolánk évek óta küzd azzal, hogy nem jut pénz sportszerekre, fejlesztésekre. Előfordult, hogy a kollégák vásároltak új labdákat, ugróköteleket a gyerekeknek. Így az 1 millió forint értékű adomány a lehető legjobbkor és a legjobb helyre érkezett – árulta el Szanyi Edit, az iskola munkaközösségének vezetője. Végre bekerülhetnek a sportszertárba azok az alapvető játékok és eszközök, amiket évek óta nélkülöznek: gumilabdák, röplabdák, kézilabdák, gólyalábak és más egyensúlyfejlesztő, mozgáskoordinációt javító játékok, amiket nagy örömmel használhat majd az iskola 48 diákja[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A harkakötönyi Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola kisdiákjai az adománylevéllel
[/caption]

 

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!