Közélet

2012.11.25. 20:51

Egzotikus állatsereglet

Új házat kapott Julien, a kecskeméti Vadaskert kitagadott gyűrűsfarkú hím makija is.

Sebestyén Hajnalka (Petőfi Népe)

Pullai Béla kertigazgató hivatalosan szombaton avatta fel a faházat, melynek szomszédságában alakították ki az új hüllőházat. Julien ez év március 28-án látta meg a napvilágot lány ikerpárjával, de anyja, Frea június 24-én kitagadta. A gyűrűsfarkú makikra jellemző a nőuralom, csak egyetlen hímet tűrnek meg. Mivel az apaállat már ott élt, így a kis hímet „verték ki”. Julien nem maradt „anya” nélkül, a szerepet Dóri, a vadaskert állatgondozója vette át. Kézzel gondozta, tanította, a mai napig nagyon jó barátságban vannak. Dóri naponta négyszer-ötször bejár hozzá, sok mindenre megtanítja. Julien 12 négyzetméteres, fűtött új házán is jól látszik, embereknek tervezték. Julien ugyanis sok más majomtól eltérően inkább az emberi bútorokat kedveli, sem mint a faágakat. Így új otthonában bárszékek, székek és szekrény is megtalálható a sok-sok játék mellett. Julien két üvegablakon át nézhető, sosem unatkozik, mindig vidám perceket szerez a látogatóknak. Jövő tavasszal épül meg új külső kifutója, közte lesz egy zsilip, ahová a látogatók is bemehetnek, és megismerkedhetnek közvetlen közelről Juliennel.

Másik létesítményt is avattak. A szomszédos, egykori, kihasználatlan oktatótermet alakították át hüllőházzá. A fűtött teremben nemcsak a különböző hüllők láthatók, helyet kaptak más állatok is, melyek télen igénylik a meleget. A hüllőház legaktívabb lakói az ázsiai csíkos mókusok, ellenben a velük szemben lakó cukormókusokkal, más néven repülőmókusokkal, akik nappal alszanak. A hüllőház további lakói: zöld leguán, tigrispiton, patkánysikló, sztyeppi varánusz, degu, tengerimalac, mexikói madárpók, királypiton, császárskorpió, görög teknős, lágyhéjú kínai teknős, ékszerteknős és botsáska.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vadasparkban az egykori, kihasználatlan oktatótermet alakították át hüllőházzá
[/caption]

 

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Sebestyén Hajnalka (Petőfi Népe) A vadasparkban az egykori, kihasználatlan oktatótermet alakították át hüllőházzá -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!