Közélet

2012.08.28. 11:03

Pellengérre állítják az adósokat

Szeptembertől nyilvánosságra hozzák a notórius adósok listáját Kiskunhalason. A pellengér a város honlapján lesz megtekinthető.

Tapodi Kálmán

Közel 250 millió forint kintlévősége van Kiskunhalasnak az adóhátralékokból. Hamarosan itt az újabb adóbefizetési határidő - szeptember 15. -  és a város szeretné mielőbb hozzájutni a kintlévőségeihez. A város képviselő-testülete még a nyáron tárgyalt a helyi adómorálról, akkor döntöttek úgy, hogy élve a törvény adta lehetőséggel, ősztől közzéteszik az adósok névsorát.

– Számos településen éltek már az adósok listájának nyilvánosságra hozatalával és információink szerint jó hatásfokkal működött a rendszer. Kiskunhalason szeptemberben tesszük közzé az adótartozással rendelkezők neveit. A városnak minden kintlévő forrást igénybe kell vennie, hogy a pénzügyi helyzetén javítson, ezért döntöttünk úgy, hogy mi is élünk a lehetőséggel és közöljük a nem fizetők névsorát  - indokolt a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Gyovai István polgármester.

– Idén júniusban 246 millió 500 ezer forint volt az adóhátralék a városban – számolt a kintlévőség nagyságáról Ferenczi Mária jegyző, aki elmondta, hogy ebből az összegből 85 millió forintot a felszámolás alá került vállalkozások halmoztak fel. Mint megtudtuk: 2012. augusztus 31-ig lehet rendezni az adótartozásokat, aki késik az felkerülhet a „szégyenlistára”.

Ha valakinek fizetési problémái vannak, évente egy alkalommal – előre kérelmezve – halasztást vagy részletfizetési kedvezményt is kérhet. Mint elhangzott: ezzel a lehetőséggel általában csak utólag próbálnak élni.

Tapodi Kálmán -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!