Közélet

2012.07.05. 21:29

Fészkükből kiesett madarakat mentettek

Fészkükből kiesett madarakat mentettek meg csütörtök délután a Kiskunhalasi Állatvédelmi Őrszolgálat és a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület önkéntesei, akik úgy vélik hőgutát kaphattak a szárnyasok.

Tapodi Kálmán

Az egyik eset az 53-as főút mellett, a déli városkapu közelében történt, ahol egy villanyoszlopon lévő fészekből esett ki egy gólya. Az út mellett vergődő madárra autósok találtak rá, akik értesítették a Halasi Állatvédőrséget.

Az önkéntesek a nedves törölközőbe csavarták a gólyát, majd állatorvoshoz vitték. Dr. Syphakanlaya Phouxay injekciót adott a madárnak és vizet fecskendezett a csőrébe. A gólya egy óra elteltével erőre kapott és szemmel láthatóan javult az állapota.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dr. Syphakanlaya Phouxay kiskunhalasi állatorvos és a megmentett gólya
[/caption]
 
A madár ideiglenes elhelyezésében a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület nyújtott segítséget. A halasi állatvédők a Kiskunsági Nemzeti Parkot is értesítették, tőlük kértek további segítséget a gólya fészekbe való visszahelyezéséhez. 

Történt egy másik hasonló eset a Garbai utcában. Ott egy fészekből kiesett kis rigót mentettek meg a szomjhaláltól. Az elpilledt madárka a közelben fagyizó járókelők szeme láttára zuhant ki a fészekből. A rigót az állatvédők a református gimnázium gondnokának segítségével tették vissza a fészekbe. 

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik