Közélet

2012.07.31. 19:52

A gyászolóknak olvasóink nyújtottak segítséget

A szomorúság helyett most az örömtől és a meghatódottságtól sírtak a kecskeméti Mészáros család tagjai. Az édesapa nélkül maradt három gyermeknek és anyukájuknak a baon.hu és a Petőfi Népe olvasói segítettek a bajban.

Pásztor Andrea

Július 20-án „Három gyerek maradt árván” című riportunkban megírtuk, hogy májusban közúti balesetben hunyt el Mészárosné Barna Andrea férje, ő pedig attól rettegett, hogy betemetik az adósságok, és elveszítik fejük fölül hitelre vásárolt kis lakásukat. Azt sem tudta, miből vásárol be a szeptemberi iskola- és óvodakezdésre, kétségbeesésében pedig hozzánk fordult segítségért. Sok olvasónk nyújtott segítséget, néhány nap alatt 350 ezer forint adományt kapott a család.

– El se tudom mondani, mennyire hálás vagyok a Petőfi Népének, a baon.hu-nak és annak a sok együttérző embernek, akik segítséget nyújtottak nekünk – mondta Mészárosné Barna Andrea, akit telefonon kerestünk meg, hogy érdeklődjünk a fejleményekről.

Nagy örömmel számolt be arról, hogy a cikk megjelenése után szinte folyamatosan csörgött a telefonja, és bőven érkeztek az sms-ek is, a banki átutalásokat jelezve. Közel 350 ezer forintot küldtek olvasóink a családnak, mások pedig ajándékokkal halmozták el őket. – Teljesen meghatódtam a sok adománytól, még egy nyugdíjas is küldött nekünk tízezer forintot – részletezi az édesanya. – Volt, aki felajánlotta, hogy menjünk el vele nagybevásárlásra, ő pedig mindent kifizetett a pénztárnál. Annyi ruhát kaptunk, hogy azóta se győzöm mosni, vasalni őket. Sírva hívott fel a férjem cégének képviselője, miután elolvasta a riportot. Később akkora ajándékcsomagokat hozott nekünk, hogy nem fért be a liftbe. A nagyfiammal cipelték fel a lépcsőn a hatodik emeletre. A gyerekek sok-sok játékot kaptak, én nagyon örültem a tartós élelmiszereknek, de jó időre elegendő lesz a tisztítószerünk is.

Az édesanyának nem kell már tartania attól, hogy nem tudja kifizetni a közjegyzői díjat a hagyatéki eljárás után, és a gyerekeknek is lesz miből bevásárolnia. Andreát megkereste a Városi Szociális Közalapítvány is, hogy anyagi támogatást nyújtsanak számára, ő azonban megköszönte a lehetőséget, de nem élt vele. Azt mondta, így is többet kapott annál, mint amit remélt, vannak, akik sokkal inkább rászorulnak a segítségre.

A cikknek köszönhetően állást is kapott. Augusztus 1-jén kezdett takarítóként a Gallfood Kft.-nél, amelynek igazgatónője hívta fel az állásajánlattal. Így hosszú távon is rendeződni látszik a tragédia után édesapa nélkül maradt család sorsa.

Ezek is érdekelhetik